Nieuws

Workshop ‘Beter omgaan met prikkels’.

Iemand met autisme heeft door een gebrek aan filters, vaak veel last van prikkels uit de omgeving maar ook vanuit zichtzelf. Teveel prikkels leiden tot overprikkeling. Dit is niet alleen erg vermoeiend, maar kan je ook totaal blokkeren. Prikkels kunnen ontstaan door geluiden, geuren, kleuren, drukte, aanraking en ook vanuit jezelf, je eigen gedachten.

Herken je dit? Vindt je het ook zo lastig hoe je met al die prikkels om moet gaan?

Wij kunnen je helpen. Op 24 juni geven Miranda (Schoot Kracht! Autismecoaching) en ik (WietskeHoekstra-Autismecoaching) een workshop ‘Beter omgaan met prikkels’.

In deze workshop laten wij zien hoe je beter met prikkels om kunt gaan of zelfs kunt vermijden, zodat je er minder last van hebt en meer kunt genieten van leuke dingen. We geven je inzichten en handige tools.

Je krijgt van ons uitleg en handige tips aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Daarnaast ga je zelf aan de slag met handige en overzichtelijke werkbladen. Uiteraard mag je deze houden om zelf meer verder te gaan of als naslagwerk.

Wil jij ook graag handvatten hoe je je prikkelverwerking beter kunt managen, geef je dan hier op.

Deze workshop is voor iedereen die zich herkent in (kenmerken van) autisme en meer wil weten over het managen van prikkelverwerking.

Workshop ‘In balans met autisme en energiemanagement’.

Heb jij er ook last van dat je aan het eind van de dag zo moe bent en eigenlijk geen idee hebt waarom?

Heb je er weleens aan gedacht dat het misschien te maken kan hebben met de balans in je dag, hoeveel energie de verschillende dingen jou kosten en of je voldoende hersteltijd inbouwt?

Mensen met autisme hebben vaker last van prikkels uit hun omgeving. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld geluiden, geuren, licht, dat er van alles om je heen gebeurt enz. De verwerking van al deze prikkels kosten veel energie. Je hebt tijd nodig voor herstel.

Daarnaast kost de manier van informatieverwerking door het autistisch brein ook meer tijd en energie. Het snel schakelen tussen activiteiten kan lastig zijn. Hiervoor heb je zogenaamde schakeltijd nodig. Dit is niet erg, maar je moet hier wel tijd voor reserveren in je dagplanning.

Dus als je de hele dag maar doorgaat, zonder tijd te reserveren voor hersteltijd en schakeltijd, is het ook eigenlijk geen wonder dat je aan het eind van de dag doodop bent. Dit is wel jammer, want zo heb je geen energie meer om leuke dingen te doen of van familie en/of vrienden te genieten.

Herken je dit en wil je hier graag verandering in brengen? Dat kan, want samen met Miranda van SchootKracht! Autismecoaching, geef ik vrijdag 17 juni de workshop ‘in balans met autisme en energiemanagement’.

Tijdens deze workshop ontdek je de juiste balans voor jou en hoe je je energie kunt managen. Je leert hoe belangrijk structuur is voor iemand met autisme. Hoe een goede structuur rust kan geven. En hoe je deze structuur zelf kunt creëren. Daarnaast is een goede balans tussen in- en ontspanning erg belangrijk. Ook hiervoor krijg je tools aangereikt in deze workshop.

Je krijgt van ons uitleg en handige tips aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Daarnaast ga je zelf aan de slag met handige en overzichtelijke werkbladen. Uiteraard mag je deze houden om zelf meer verder te gaan of als naslagwerk.

Is deze workshop iets voor jou? Geef je dan hier op.

Workshop ‘Herken je stress-signalen en -oorzaken’.

Voor iedereen die zich herkent in autisme en graag meer wil weten over het herkennen van je stress-signalen en -oorzaken organiseren Miranda Schoot en ik op vrijdag 10 juni de workshop ‘Herken je stress-signalen en -oorzaken’.

In deze workshop leer je hoe je je stress-signalen en stress-oorzaken sneller kunt herkennen. Hierdoor ben je beter in staat te begrijpen hoe en wanneer je tijdig in kunt grijpen zodat je stress niveau niet onnodig hoog oploopt. Op deze manier kun je ook beter je grenzen bewaken.

Is deze workshop iets voor jou? Geef je dan snel op.

Workshop ‘Inzicht in Autisme’.

Herken jij je in (kenmerken van) autisme? En wil je weten wat jouw autisme voor jou betekent? Dan is de volgende workshop wel iets voor jou.

Op donderdag 12 mei geven Miranda Schoot en ik de workshop ‘Inzicht in Autisme’.
Wil je hier bij zijn? Geef je dan snel op.

Workshop ‘Herken je stress-signalen en -oorzaken’.

Van 02 t/m 09 april is het weer de jaarlijkse autismeweek. In het kader hiervan geven Miranda Schoot en ik op vrijdag 8 april een workshop ‘herken je stress-signalen en -oorzaken’. Is dit iets voor jou? Geef je dan snel op.