Geleefd worden.

Geleefd worden.

Heb jij ook vaak het gevoel dat je geleefd wordt door anderen? Dat je alleen maar bezig bent met het uitvoeren wat een ander van je vraagt.

Behalve dat dit heel vervelend is, omdat het niet altijd is wat je zelf graag wilt, kan het ook veel onrust geven. Vooral mensen met autisme kunnen hier erg gevoelig voor zijn. Het kan een gevoel geven van onmacht, geen controle hebben.

En juist het hebben van controle kan heel belangrijk zijn. Het geeft rust en overzicht als je zelf kunt bepalen wanneer je iets oppakt.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Een man met een eigen administratiekantoor krijgt op zondagochtend een appje van een klant die iets uitgezocht wil hebben. Deze meneer vindt dit heel vervelend, het verstoort de plannen die hij had voor een rustige vrije zondag. Toch gaat hij erover nadenken.

  • Hoe kan ik dit oplossen?
  • Waarom moet dit op zondag?
  • Wordt de klant kwaad als ik pas maandag met een antwoord kom?
  • Gaat de klant dan bij mij weg?
  • Ik moet nu naar kantoor.
  • Maar dan wordt mijn vrouw boos, we zouden lekker wandelen.

Uiteindelijk doet deze meneer niets, maar is wel zijn zondag verpest, is hij zwaar gestresst en is zijn vrouw ook niet echt blij. En ondertussen heeft ook de klant nog niks van hem gehoord.

Hoe kan het ook?

  • Kijk even snel hoe dringend deze vraag is, hoeveel tijd het je kost en wanneer dit past in jouw agenda.
  • Doe dan een appje terug naar de klant dat je zijn bericht hebt gezien en meld wanneer je het oppakt en hij meer van jou hoort.
  • Noteer dit in je agenda.

Vervolgens kun je het loslaten en verder genieten van je vrije zondag. Klant voelt zicht gehoord en is ook tevreden. Hij weet waar hij op kan rekenen.

Je hebt zelf de regie gepakt en dit geeft jou controle over je eigen agenda. Dit geeft overzicht en rust.

Dit is een voorbeeld van wat er kan gebeuren. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken waar je op vast kunt lopen.

Heb jij hier ook last van en vermoed je dat dit best eens te maken kan hebben met jouw autisme?
Ik wil graag met je meekijken of ik je ergens een stukje op weg kan helpen. Ik heb een mooi traject om meer rust en balans in je leven te krijgen. Uiteraard zijn ook andere zaken bespreekbaar.

Doe jezelf een lol en gun jezelf een vrijblijvende kennismaking. De afspraak kan bij mij thuis, online of bij jou thuis. Het gesprek duurt ongeveer een half uur en we bespreken waar jij tegenaan loopt in je werk of persoonlijk leven en hoe ik je daarbij kan helpen.

Neem nu contact op.