Blog: Waarom is het leven zo ingewikkeld met autisme?

Waarom is het leven zo ingewikkeld met autisme?
12 september 2021


Wat was het leven toen nog heerlijk ongecompliceerd. Als broertjes lekker klimmen en klauteren in het bos. Niks om je zorgen over te maken, de grootste uitdaging was een hogere klimboom te vinden dan je broer en als eerste boven te zijn.

Hoe anders wordt het leven als je opgroeit met autisme, je je staande moet houden in die ingewikkelde en niet te begrijpen wereld om je heen. Je wilt zo graag studeren, maar het is zo overweldigend en verwarrend. Niemand vertelt je wat ze nu eigenlijk van je verwachten. Hoe moet jij het dan weten? Het wordt steeds voller in je hoofd, je hoofd ontploft bijna. Maar waarom eigenlijk? Of je hebt een leuke baan gevonden en dan blijk je niet alleen je werk te moeten doen, maar ook allerlei ingewikkelde sociale contacten te moeten onderhouden.

Herken je dit en wil je graag wat meer inzicht in wat autisme voor jou betekent en hoe je meer rust en minder stress kunt ervaren? Voor de zomer heb ik een aantal succesvolle coachtrajecten ‘inzicht in autisme’ en ‘meer rust en minder stress bij autisme’ mogen afronden voor mijn opleiding tot autismecoach. Misschien kan ik ook wat voor jou betekenen.

Daarnaast gaan we nu verder met ‘coachen naar betere (werk) relaties’. Hiervoor ben ik op zoek naar (jong) volwassenen met (kenmerken van) autisme die graag willen werken aan betere relaties met hun directe omgeving. Dit kan gaan over zakelijk, vriendschappelijke of werk gerelateerde relaties. Heb jij interesse? Spreekt het traject je aan? En wil je door mij gecoacht worden? Neem dan contact met mij op. Eerst vrijblijvend kennismaken kan natuurlijk ook.