Blog: Vriendschap en autisme.


Vriendschap en autisme.
7 september 2021


Daar gaan ze. Gisteren vertrokken mijn mannetjes voor het eerst naar Groningen voor hun studie aan de RUG. Weer een nieuwe fase in ons leven. Eén van mijn jongens heeft autisme. Dit maakt deze stap extra spannend. Na de laatste drie jaar op het VWO in een kleine speciaal onderwijs klas te hebben gezeten, gaat hij nu naar die enorme universiteit.

Als moeder moet ik hem nu loslaten. Hij wil ook niet door mij gecoacht worden. En dat is ook goed. Ik hoop dat hij (en ook zijn broer natuurlijk) zijn draai vindt en nieuwe vriendschappen kan opbouwen. Dit kan heel lastig zijn voor iemand met autisme.

Heb jij autisme en vind je relaties soms ook zo ingewikkeld? Is een gesprek voeren een uitdaging voor jou? Hoe begin je een gesprek en hoe hou je het gesprek op gang? Wat verwacht de ander van je? Om beter te begrijpen waarom relaties met autisme soms zo moeilijk zijn, wil ik je graag meenemen in het coach traject ‘Coachen naar betere (werk) relaties’.

Voor de zomer heb ik een aantal succesvolle coachtrajecten ‘inzicht in autisme’ en ‘meer rust en minder stress bij autisme’ mogen afronden voor mijn opleiding tot autismecoach. Nu gaan we verder met ‘coachen naar betere (werk) relaties’. Hiervoor ben ik op zoek naar (jong) volwassenen met (kenmerken van) autisme die graag willen werken aan betere relaties met hun directe omgeving. Dit kan gaan over zakelijk, vriendschappelijke, familie of werk gerelateerde relaties. Heb jij interesse? Wil je weten wat dit traject jou kan brengen? En wil je door mij gecoacht worden? Neem dan contact met mij op. Eerst vrijblijvend kennismaken kan natuurlijk ook.