Blog: Autisme en onrust, storm in je hoofd.

Autisme en onrust, storm in je hoofd.
18 februari 2022

Zit jij ook lekker binnen bij de warme kachel naar de storm buiten te kijken?
Wat doet dit met jou? Geniet je ervan lekker binnen te zitten, terwijl het buiten tekeer gaat? Of wordt je er onrustig van, maak je je zorgen wat er allemaal kan gebeuren, of de dakpannen op het dak blijven liggen, of die boom in de voortuin niet net op je geparkeerde auto valt?

Persoonlijk geniet ik hier van, alle onrust waait als het ware uit mijn hoofd. Blaadjes dwarrelen alle kanten op, een kat probeert in de achtertuin blaadjes te vangen, mijn pampasgras hoef ik niet meer te snoeien, alle pluimen zijn er in één zucht afgewaaid.

Maar ik kan me ook voorstellen dat deze storm je doet denken aan de onrust die jij al zo vaak voelt in je hoofd of je lijf. Misschien wordt de onrust binnen jou er nog wel door aangewakkerd.

Voelt het in jouw hoofd of lijf ook vaak alsof er een storm woedt, maar weet je niet waar dit van komt? Misschien herken je enkele van de volgende oorzaken:

  • Onverwacht bezoek
  • Een nieuwe collega op het werk
  • Plotselinge wijziging van je werktijden
  • Dat de supermarkt opeens een compleet nieuwe indeling heeft, terwijl je net alles kon vinden
  • Geen overzicht hebben in to- do activiteiten
  • Naar een verjaardag moeten
  • Geen goede balans in werk en privé enz.

Wil je graag handvatten hoe je beter met deze stressfactoren kunt omgaan? Of beter nog eerder jouw stress-signalen herkennen, zodat je tijdig kunt ingrijpen?

Ik kan jou hierbij helpen. Ik heb een mooi traject om jou inzicht in jouw autisme te geven, je te leren jouw stress-signalen te herkennen en meer balans en rust voor jezelf te creëren.

Wil je na je werk ook nog graag energie hebben om leuke dingen te doen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.